31.03.2023

Är du kompatibel? 3 typer av sexuellt temperament i relationer

Sexbloggar Nadezhda Seraya (@gullrope) hjälper dig att förstå vilka typer av sexuellt temperament och hur de påverkar romantiska relationer.

Begreppet ”sexuellt temperament” innebär en persons behov av samlagets antal, regelbundenhet och varaktighet. Sexologer skiljer ut tre typer av sexuellt temperament: hög, medium och följaktligen låg.

Hög typ

Representanter av denna typ kännetecknas av tidig pubertet och våldsam manifestation av sexuell lust. För människor med högt temperament är fysisk tillfredsställelse och själva processen viktigare än känslomässig koppling och förväntan på närhet till en partner. Denna typ av person har svårt att avstå och behöver sexuell tillfredsställelse nästan varje dag..

Medium typ

Detta är den största gruppen, eftersom 80% av människorna tillhör den. Passion och sexlust i den genomsnittliga typen inträffar då och då. Därför är människor med detta sexuella temperament bekanta med det stora behovet av intimitet, men samtidigt kan de lätt tolerera avhållsamhet. För den genomsnittliga typen spelar inte bara fysisk, utan också sensuell, emotionell tillfredsställelse roll. Deras behov av samlag minskas till i genomsnitt 2-3 gånger i veckan.

Låg typ

Representanter för en låg typ av sexuellt temperament mognar mycket senare än sina kamrater och visar länge inte intresse för det motsatta könet. Sex i sig för denna typ har inte ett högt värde, de får mer tillfredsställelse av känslomässig närhet, kramar och mjuka kyssar. De initierar sällan.

Varje typ av sexuellt temperament är unikt på sitt eget sätt, har plus och minus, och detta bör inte heller glömmas bort. Dessa tips för dem som är förvirrade i sig själva och i relationer:

Du ska aldrig hysa dig själv för din sexualitet.

Om du har ett högt temperament, och din partner till exempel är låg, tro inte att något är fel med dig (förutsatt att din sexualitet inte ger dig allvarliga problem), att det är du som har en brist och du måste kontakta för att ändra temperamentet. Omvänt, med lågt temperament, bör du inte heller skylla dig själv för felaktighet, otillräcklig sexualitet etc..

Sådana par är sällsynta, kombinationer är vanligare: hög – hög, hög – medium, medium – låg och låg – låg, men om du och din partner verkligen har så olika typer av sexuella temperament, var beredd på allvarliga meningsskiljaktigheter och det faktum att kommer sannolikt att behöva kompromissa. Hjälp din partner, prata. Om en sida är trött eller inte vill, leta efter olika sätt, men viktigast av allt, arbeta tillsammans för ditt förhållande..

Väg inte

Att avvisa hörsel är fruktansvärt stötande, varje vägran får din partner att tro att du inte är intresserad av honom, att du är trött på honom, att han har fel och onödig. Återigen, hitta en kompromiss (använd händer, leksaker etc.) så att ni båda känner er så bekväma som möjligt..

Observera

Övervaka dynamiken i ditt sexuella förhållande. Jämför vad som är trevligt för dig och vad som inte är, dela med din partner – och du kommer att se att förhållandet bara blir varmare, vilket innebär att det blir tydligt mindre förbittring och påståenden. Var inte rädd för att vara uppriktig med en älskad, närhet i den intima sfären är mycket skadlig för relationer.