04.06.2023

”Min man slutade ge komplimanger, och jag slutade betrakta mig som vacker”

Vår läsare har genom bitter erfarenhet visat att alla kvinnor är beroende av andras goda ord och åsikter receptfria potensmedel..

Det visar sig att vi är beroende av beröm. Och inte bara till det arbete som utförts av oss utan också till vårt eget utseende. Och i det andra fallet, förmodligen ännu mer än i alla andra tillsammans. Och Larisa (med smeknamnet ”Vacker mamma”) fick hela vår redaktion att tänka på detta, som oväntat skrev på ett av de populära forumen att ”hennes man slutade ge henne komplimanger, och hon slutade nästan omedelbart betrakta sig vacker.” Uppriktigt sagt bestämde vi oss för att Larisa flörtade och därför skrev hon till och med ett brev med en begäran om att berätta mer om denna situation. Och de blev chockade av uppenbarelserna (och samtidigt av hennes mans beteende). Men Larisas svar finns nedan och du kan dra slutsatser själv.

”Jag gifte mig ganska sent – vid 27 års ålder”, skriver vår hjältinna. – Innan det bodde jag hos mina föräldrar som älskade mig: de bästa sakerna köptes åt mig, småbitarna skars av för mig, de allra första datorerna, surfplattorna och annan elektronisk utrustning var för mig. Naturligtvis talade mamma och pappa alltid bara superlativ om mitt utseende. Och även om jag, som jag nu förstår, inte var en skönhet, trodde jag uppriktigt att ”enorma fräknar är ett tecken på ömtålig hud”, ”kortvuxen är en möjlighet att känna sig som en docka” och ”övervikt är ett extra område för kyssning”.

Vi träffade min framtida make Pavel i ett gemensamt företag. Han var flera år äldre, växte upp av sin far (min mamma dog) och var väldigt annorlunda i karaktär från alla nära mig. Han var lakonisk, sträng och ibland till och med för hård. Men det verkade för mig att det här är tecken på en riktig man … Jag kommer inte att dölja att det första året av vårt förhållande var Pavel fortfarande mild och galant: han höll armen medan han gick, kramad, men viktigast av allt – han sa komplimanger och berömde mitt utseende.

Allt förändrades på något sätt dramatiskt. När Pasha blev ombedd att kyssa mig på morgonen svarade han att allt detta var ”ömhet i kalven”, han började ge blommor i bästa fall en gång om året – till födelsedagen. Samtidigt tröttnar han inte på att upprepa att blommor enligt hans mening endast bör bäras på kyrkogården. Men det värsta för mig var från hans likgiltighet mot mitt utseende. Vi ska på någons semester, jag snurrar runt spegeln och frågar honom: ”Pasha! Är jag vacker? ”, Och han svarade:” Du är kapusha! Hur länge kan du umgås i badrummet? Och radera denna vulgära läppstift. ” Det är synd … Och så om och om igen. Och en gång blev jag erbjuden att delta i en fotosession. Ja, inte bara ta en bild utan vara i form av en skogsnymf. Riktiga rekvisita (blommor och örter), skjuter utomhus … Skönhet! När bilderna var klara var jag mållös! Det visade sig vara riktigt vackert. Fotografens skicklighet och Photoshop-konsten har kommit ihop. Några mindre brister doldes, och jag gillade mig verkligen.