04.06.2023

Hur frånvaron av en man påverkar din chefs beteende

Varje kvinna har antagligen hört frasen: ”Hon är så irriterad för att hon inte har haft en man på länge.” Och var och en ställde sig själv frågan om bristen på relationer och regelbundet sex kan göra chefen till en tik och den bästa vänen till ett riktigt monster.

Victoria Bastrykina, en psykolog och sexolog vid familjen Secrets och sexutbildningscentret, berättar om hur bristen på regelbunden sex påverkar kvinnans kropp, hennes humör och beteende:

– För att förstå vad som händer i kroppen i avsaknad av regelbunden sexuell aktivitet måste du först ta reda på vad som händer med honom direkt under sex. Faktum är att sex är en kraftfull gaspedal för ett stort antal hormoner som är mycket viktiga för kroppen som helhet. Serotonin, endorfiner, oxytocin, dopamin, adrenalin är hormoner som förstärker njutning och njutning under och efter sex. De minskar stressnivån och ökar kroppens motstånd mot den, reglerar vår matsmältning och neutraliserar rädsla och ångest. Men betyder det att produktionen av dessa hormoner är omöjlig utan sex? Absolut inte! Och det är varför.

Faktum är att sex aldrig har varit ett verktyg för att få glädje och förse kroppen med hormoner och positiva känslor – först och främst tjänar sexuella relationer mellan man och kvinna som förlossningsfunktion. Och att utöva sex med andra sociokulturella funktioner är samhällets arbete. Och även om bra sex utan tvekan är upplyftande finns det ingen anledning att tro att en kvinna som inte har sex regelbundet i förväg kommer att vara arg, olycklig och irriterad. När allt kommer omkring, syntesen av alla hormoner som produceras under sex sker i andra situationer..

Till exempel kan adrenalinhastigheten som produceras av kvinnor i ett nästan orgasmiskt tillstånd upplevas genom att åka berg-och dalbana eller titta på en skräckfilm. En god middag hjälper till att producera dopamin, som stöder grundläggande mänskliga behov med en känsla av nöje. För att starta syntesen av oxytocin är det inte alls nödvändigt att ha sex, du kan bara spendera tid med den person du har varma känslor för. Och det behöver inte vara en man: någon person (föräldrar, bästa vän, barn) som du är i ett trevligt förhållande med kommer att bidra till produktionen av bindningshormonet. Det är ännu lättare med serotonin och endorfiner som är ansvariga för känslor av glädje och lycka! Träning eller godis (choklad, bananer, fikon) kan hjälpa till att öka nivån av serotonin i kroppen. Skratt, exponering för solen, äta kryddig eller sockerhaltig mat och träna bidrar till endorfinproduktion.

Baserat på detta kan vi dra slutsatsen att bristen på regelbunden sex inte påverkar produktionen av hormoner som ökar humöret och förbättrar den allmänna självmedvetenheten i tillräcklig utsträckning. Plus att ha regelbunden sex kommer inte automatiskt att göra dig till ett lyckligt och nöjt liv av minst två skäl. För det första har ökningen av ovanstående hormoner bara en tillfällig effekt, eftersom en minskning oundvikligen följer efter en kraftig ökning av deras nivå i blodet. Och för det andra, förutom sex, påverkar ett stort antal andra faktorer vårt humör och välbefinnande. Till exempel den dagliga rutinen, nivån på allmän aktivitet (en stillasittande livsstil har aldrig haft en bra effekt på hälsan), näring, närvaron eller frånvaron av hobbyer, relationer med vänner och familj och mycket, mycket mer..

Tack vare många studier är det känt att regelbundet sex har nästan helande egenskaper: det förbättrar humöret, ökar stressmotståndet, förbättrar immuniteten och till och med minskar blodtrycket och risken för hjärtinfarkt och stroke. Men överbelastning och trötthet på jobbet är mer benägna att orsaka sömnbrist, ökad ångest och irritabilitet och lågt stressmotstånd än brist på sex..

Om en kvinna lever en aktiv livsstil, äter rätt och har en bra fritid är det osannolikt att bristen på sex kommer att göra henne gnällande, irriterad och känslomässigt instabil. Men om, förutom den intima komponenten, allt i en kvinnas liv är dåligt, är chansen att hon känner sig lycklig och nöjd på grund av sex ensam liten. Dessutom bör man inte förbise en sådan parameter som kvaliteten på kön, som knappast påverkar våra känslor mindre än dess kvantitet. Regelbundet sex som inte passar en kvinna och inte ger henne nöje kan orsaka stress, ångest och till och med ett deprimerat humör.

Brist på sex kan framkalla ökad irritabilitet i fallet när en kvinna väcks, men inte får ansvarsfrihet (detsamma gäller för sex: när en kvinna i processen når ett platåstadium, men inte får en orgasm). En kvinna i detta tillstånd kan inte bara uppleva emotionell utan också fysisk depression..

Så om din chef redan från morgonen ger alla sina underordnade ansiktsskott och inte undertecknar semesteransökningar, skynda dig inte för att dra slutsatser om hennes intima liv, kanske fick hon inte tillräckligt med sömn efter en stormig natt.