04.06.2023

8 tips för att undvika att döda varandra under en långhelg

Att vänta på en tio dagars helg ger dig en idyll. I själva verket tvingas var tredje familj efter semestern att lösa upp konsekvenserna av gräl. Varför det händer?

Livets moderna rytm är sådan att ett kärleksfullt par tillbringar 2-4 timmar om dagen ensam med varandra – och detta är maximalt. Resten av tiden är föremål för ett styvt schema där allt är knutet till andra saker och andra människor: arbete, hushåll, barn, föräldrar och vänner. Vi är vana vid att leva i ett visst schema, och att komma ut ur det är att komma ur den vanliga zonen, utanför vilken vi inte alltid kan hitta våra lager..

Vi ser fram emot den efterlängtade stupet i den tio dagars avgrund av avkoppling och störtar in i den, av någon anledning börjar vi … bli irriterade och svära. Hur så? Är kärleken verkligen borta? I själva verket nej, allt är okej med din kärlek. Och om du kan undvika gräl så fortsätter allt att vara okej. Och om inte … Enligt statistiken ökar antalet partier parvis på nyårsafton.

Förstå orsaken till irritationen

Vi irriteras inte av nära människor, som plötsligt blev för många. Vi irriteras av den plötsliga förändringen av aktiviteten. Just nu snurrade vi galet i rusningen före nyår, sprang, gjorde det i tid, krånglade. Och här är det efterlängtade stoppet, som i teorin borde ge avkoppling, glädje och vila.

Men nervspänningen och spänningen som ackumulerades i december har inte gått någonstans. Faktum är att du väntade på semestern för att lindra denna stress, eller hur? Grattis. Nu är denna stress helt din och väntar bara på att en match ska explodera. Det sorgligaste är att samma sak händer med din partner. Och det är mycket viktigt att förstå detta i tid innan du börjar hälla ut din irritation på dem som ligger inom en radie av 10 meter, det vill säga först och främst på dina mest älskade..

Förstår du redan vad som händer just nu? Vi är trötta, vi slappnar av, vi är fyllda med förväntan på en semester och förväntar oss inget trick, och sedan – rr-tid! Spänning, irritation, trötthet börjar komma ut ur oss, och allt detta sprider ut på en partner. Och dess kommande våg täcker oss. En sådan överraskning …

Kom ut och kom in igen

Det finns alltid två personer i en gräl. Om du ens kan stoppa dig själv kommer inte striden att ske. Så snart du börjar känna att du slår på, vänd dig om och gå ur situationen. Till ett annat rum, till ett annat yrke eller helt enkelt till djupet av sig själv. Prata med dig själv i några minuter: ”Behöver jag verkligen det här nu? Vad händer om jag röstar allt som irriterar mig nu? Som svar kommer jag att höra ett liknande stötande uttalande riktat till mig, och vi kommer att gräla. ” Vilken typ av vila, vilken typ av semester kan vi prata om efter det? Kanske, ja, hans absolut, denna tvist?

Hälsosam själviskhet

För närvarande är den bästa vägen ut att bli frottisk självisk. Du har en efterlängtad helg. Du vill vara glad och le, och ingen kan stoppa dig. Med en fast hand trycker du bort allt det negativa som ihärdigt försöker komma in i ditt huvud och förstöra allt. Verkar detta svårt? Det är inte svårt, det viktigaste är att komma ihåg: bara du bestämmer vad du vill tänka på nu och vad du inte vill ha. Och om du inte vill ha en kamp, ​​kommer det inte att finnas någon. Scarlett O’Haras magiska fras ”Jag ska tänka på det imorgon” är mycket bra i detta avseende. Berätta för dig själv: ”När semestern är över, berättar jag allt för honom!” I slutet av semestern blir du faktiskt vilad och du vill inte längre bli irriterad.

Kvinnastyrningar!

Enligt statistiken inleds 90% av grälen av en kvinna, så – hurra hurra! – allt i våra händer. Den genomsnittliga mannen är svår att få den första att starta en skandal – han är rädd för en uppgörelse som eld. Men du måste komma ihåg att hans nivå av stress före nyår också är hög, så att oavsiktligt provocera ett gräl blir mycket lättare än vanligt..