04.06.2023

13 tips för en brud som planerar sitt eget bröllop

Regel nr 1: håll dig på budgeten.

Att göra sig redo för ditt eget bröllop är inte lätt, speciellt om du vill känna dig som en drottning med en stram budget. Våra tips som hjälper dig att planera ditt drömbröllop.

Huvudtricket är att noggrant planera evenemanget och locka vänner och familj till hjälp, även från brudgummen. Lämna inte allt de sista minuterna, för under bröllopet kan varje liten sak förstöra firandet och stämningen i allmänhet. Om möjligt börja förbereda minst sex månader i förväg. Så du kommer att ha tillräckligt med tid att tänka över detaljerna, skicka ut inbjudningar till gästerna och gradvis betala för tjänster för att inte komma i skuld och inte förneka dig själv det väsentliga..

Var ska man starta?

Om du ska gifta dig, men ännu inte vet i vilken stil du ska dekorera firandet, kolla in bröllopsbloggar på Internet för att hitta lämpliga idéer. Tänk tillbaka på dina vänners bröllop du personligen var på och tänk på vad du kan upprepa och vad du inte vill ha. Verklig livserfarenhet är alltid den bästa formen av inspiration!

Gör nu en uppskattning. När du har uppskattat kostnaderna lägger du till 10% för oförutsedda utgifter. Tro mig, många par står inför det faktum att priserna på dekorationer, fotografering och toastmastertjänster ofta visar sig vara högre än de planerade.

Om du inte har tillräckligt med pengar, skynda dig inte till förtvivlan: du kan ordna ett drömbröllop för alla budgetar, för många saker kan göras med egna händer, och vissa tjänster kan fås gratis.

Skapa en separat ”bröllops” anteckningsbok där du börjar skriva ner alla rätt personers idéer och kontakter. Eller kanske blir det ett elektroniskt dokument med en tabell?

Men var säker: en anteckningsbok kommer inte att befria dig från det kaos som kommer att uppstå då och då..

Vad ska en brud som planerar sitt bröllop komma ihåg??

1. Gå inte över budgeten

Du kan behöva spendera lite mer, men försök att inte slösa pengar på onödiga bågar och ballonger från de allra första dagarna.

2. Skapa en prioritetslista

Skriv ner 5-7 huvudproblem som du måste lösa först. Som regel hyr de först ett rum, bilar, betalar för snacks och en DJ – med ett ord först och främst – de dyraste nöjen.

3. Skapa ett galleri med inspirerande bilder

Tillbringa ett par kvällar och leta efter foton av de mest intressanta bröllop som kan inspirera dig. Samla dessa bilder i en separat mapp och titta då och då.

4. Attrahera brudgummen!

Ta inte på dig alla bekymmer från de allra första dagarna. Din utvalda kan mycket väl ringa flera samtal, hjälpa till med valet av dekorationer och menyer.

5. Spraya inte

Om du är frestad att bjuda in clowner och ballerinor samtidigt, för att du verkligen vill uppfylla alla dina barndomsdrömmar på en dag, ta en paus och välj bara en stil. Beskriv färgerna som du kommer att använda vid utsmyckningen av evenemanget och kläderna, kom med partiets huvudtema.