04.06.2023

4 berättelser om stor kärlek som började med kaffe

Du går in på ett kafé för att dricka kaffe, arbeta eller lösa dig i komfort. Har du någonsin undrat att det finns något mer här? Det bakom doften av nybryggt kaffe och varm lampa döljer ett universum av slumpmässiga möten och de mest otroliga historierna?

Prognoser säger att nästa soliga dag väntar på oss bara nästa år. Hur gillar du de här nyheterna? I ett försök att övervinna höstbluesen gick jag in på ett kafé. Vad kan vara trevligare än en ulltröja, varmt kaffe, kanelkakor och din favoritbok?

När jag tittade upp från romantiken såg jag upp och märkte en rödhårig kille som tydligen försökte flirta med en vacker barista. Flickan fnissade ivrigt och såg inte upp från jobbet. Paret chattade lite, och den unge mannen lämnade sitt telefonnummer på en servett när han gick. Så romantiskt, tänkte jag, en riktig plot från en melodrama.

Således föddes idén: med hjälp av anställda från kaffebönor, anläggningens gäster och helt enkelt observatörer samlade vi kärlekshistorier som började med en kopp varmt kaffe.

Vi rekommenderar särskilt alla som är på höstblues att komma närmare skärmarna och ladda med en romantisk stämning!

Alice berättelse

Den 29 mars skrev en mycket stilig man till mig. Något med ett erbjudande att få vänner. Ett sådant förslag lovar naturligtvis inget seriöst. ”Tja, bra,” tänkte jag. Bara en vän som hjälper dig att komma bort från sorgliga tankar och börja ett nytt liv. Han gjorde en tid i ett kafé, allt enligt genren klassiker – att dricka kaffe och chatta. Jag gillade motvilligt, för jag var skeptisk och tänkte att jag inte riktigt behövde det. Och det var några äventyr. På vägen till kaféet stannade min bil flera gånger, även om det inte fanns några sådana problem tidigare. Oavsett hur jag försökte övertyga mig själv om att jag inte brydde mig och jag inte förväntade mig något från det här datumet var jag fruktansvärt orolig. Jag kom till och med tidigare än nödvändigt.

Jag gick in på ett kafé, han väntade redan på mig inuti. Vitalik vände sig, våra ögon möttes – och det var allt. Allt hände som Bulgakovs: ”Kärleken slog dem när en finsk kniv slår.” Vårt första, så spännande datum! Nu är vi gifta och vår dotter är sex månader gammal!

Anastasias berättelse

Exakt ett år senare träffades vi igen i samma kafé. Sedan började vårt förhållande, vår kärlekshistoria.

Han föreslog mig på Pyatnitskaya, på samma plats där vi träffades. Han gav mig en låda med kaffebönor, bland vilka låg en ring. Vi har varit tillsammans i åtta år nu och vi har tre fantastiska barn.

Xenias berättelse

På morgonen sa jag till honom att jag älskar honom. Att vänta en minut på hans svar verkade vara en evighet. Han svarade: ”Och jag älskar dig.” Efter det fanns det inget sätt att somna..

På morgonen den 30 december, nyårsrörelse, om tre timmar tar hans buss, som tar mig 250 kilometer bort. Och vi sitter på ett kafé, dricker apelsinjuice, tittar på varandra, håller hand och är tysta. Det var då vi insåg att detta är samma sanna kärlek.

Historien om barista Evgeniya

Det visar sig att Andrei var namnet på den unge mannen, han planerade att föreslå sin flickvän och letade efter en mysig plats för detta. Vi berättade för honom om vårt kafé, att vi på torsdagar har en kväll med levande musik, att vi definitivt kommer att hjälpa dig att hitta en lugn och mysig plats. Andrey valde oss.

Det beslutades att organisera en semester den 8 mars. Vi gick med på att ringa dagen innan och återigen diskutera alla nyanser. Den 7 mars var det inget testsamtal. Vi var upprörda och trodde att han ändrade sig för att komma till oss.

Och så, när tulpaner placeras i vårt kafé den 8 mars, gratulerar män sina damer och köper bekvämligheter till dem, Andrey kommer närmare klockan 12 med en enorm bukett rosor. Han lämnade oss en bukett för förvaring. Vid den bestämda tiden tog vi fram buketten till den rörande och skonsamma musiken. Flickan svarade ”ja”, och vi var glada för dem och med leenden i ansiktet fortsatte vår festliga kväll.