04.06.2023

Tänk om han inte gifter sig med dig

Den som säger något, du behöver bara skapa en familj om du är skapad för varandra, det vill säga för kärlek. Men tänk om det finns kärlek, men erbjudanden har inte tagits emot på många år? Natalya Tolstaya, en psykolog och författare till böcker om förhållandet mellan man och kvinna, förklarar hur man driver en älskling till ett ödesdigert beslut.

Älska dig själv

Om vi ​​jämför familjestatus med lägenheter, kommer makan alltid att vara ”vår egen”, och flickvännen kommer alltid att ”hyras”, där man inte vill göra reparationer, byta ett läckande tak eller limma tapeten igen, för ”jag kommer att leva och äta”. Föreställ dig själv som en elitlägenhet som du vill äga. I praktiken betyder detta detta: kom ihåg dig själv, sluta springa efter älsklingen med den bästa pjäsen redo, uthärda och samla klagomål, glöm dina intressen. Sätt av personlig tid som du bara kommer att spendera på dig själv, titta på ditt utseende, acceptera komplimanger, träffa vänner. Du kommer att förstå att livet är vackert. En man känner alltid när en kvinna vet vad hon är värd. Detta är vad du vill ha på händerna, ge blommor, blåsa bort dammpartiklar och aldrig släppa taget.

Låt honom veta att det är dåligt utan dig

Så länge du inte är gift är du fri och tillhör bara dig själv, inte till en man. Om du verkligen vill gifta dig ska du inte börja bo med din älskade under ett tak. Och om du redan har bott i flera år är det dags att gå för utbildningsändamål. Men utan hot och utpressning. Förklara bara att du älskar honom och vill utveckla ett förhållande. Och om han inte är redo att bjuda in dig till registret, förstår du allt och ger honom tid att tänka (här är det nödvändigt att tydligt ange villkoren – ett par veckor, månader eller ett år), men för tillfället kommer du att leva separat. Lämna vackert och tryggt i en fantastisk klänning. Men det betyder inte för alltid – du är också redo att gå på datum, åka på semester tillsammans, svara på samtal och SMS, men du kommer att sova separat. Detta har många fördelar: du behöver inte gå varje dag som en gåva bunden med en rosett. Du kan ligga i sängen hela dagen, titta på indiska TV-program och snyfta. Träffa dina flickvänner när du känner för det. Koka bara dietmiddagar eller laga inte alls. Och låt honom oroa sig över var du tillbringar kvällen, om du har träffat någon annan. Efter att ha förlorat dig ett tag kommer han att förstå att han inte vill att detta ska hända igen för alltid. Och om du inte förstår – varför behöver du en sådan man?

Prata hjärta till hjärta

Om du är säker på att mannen älskar dig och inte tillbringar tiden och väntar på den ”ideala” kvinnan, men bröllopet inte ens kommer upp, kan du ta reda på orsaken. På vilket sätt? Var ärlig. Kanske är han rädd för att ta ansvar som han inte kan klara av. Till exempel väntar hon när hon kan spara till en lägenhet. Tips att göra det tillsammans är bekvämare och snabbare. Eller efter att ha bränts en gång är han rädd för ett seriöst förhållande. Lyssna och visa att du älskar, uppskattar, inte kommer att förråda och är redo att vänta (men inte länge) tills han kan lita på igen.

En mans hjärna är ordnad lite annorlunda. Kanske hamnar det aldrig för honom att bröllopet är den viktigaste händelsen i ditt liv för dig. Berätta för din älskling om detta – som om det av en slump dröjer sig nära bröllopsalongens fönster, lämna tidningen med bröllopsmode på en framträdande plats, säg att din mamma kallar honom den perfekta svärsonen. Det viktigaste är att inte överdriva det..