04.06.2023

Hur man gör nackdelar till fördelar

Katya Pushkarevas motto ”Stay by yourself” är alltid relevant. Följ det, och lycka i ditt personliga liv kommer inte att vänta på dig..

29 februari 2008

Vi är så vana vid moderna standarder för kvinnlig skönhet att vi inte märker hur allvarligt glamorösa stereotyper påverkar självkänslan. Å ena sidan ger glansiga idoler oss ett incitament att förbättra vårt utseende så flitigt som möjligt, och å andra sidan inför de många komplex. Ner med ohälsosam självkritik och självtvivel! Ledande psykologer på planeten beslutade enhälligt: ​​det motsatta köns intresse är mycket mer upphetsade inte av stereotyp skönhet utan av en ljus individualitet. Kommentarer från stjärnorna hjälper dig att tro på din egen oemotståndlighet och titta på bristerna från motsatt synvinkel..

1. Män ser styrkor i våra svagheter

Salma Hayek har aldrig deltagit i loppet om storlek noll, men hon ser bra ut på skärmen eftersom hon vet hur man ska presentera sig lönsamt. ”Jag blev nyligen mamma och gick naturligtvis upp i vikt. Min förlovade Jean-François säger dock att bristningar på min kropp får mig att se ut som en tigress! I en mans ögon förvandlas kvinnors ”brister” till värdighet! ” skrattar skådespelerskan.

2. Plastikkirurgi garanterar inte framgång

I strävan efter skönhet sätter många damer sig i kirurgernas händer, även om operationer inte alltid ger ett positivt resultat. Exempel: för ungefär ett år sedan bestämde Alexa sig för att öka volymen på läpparna. Men sångarens organism avvisar den implanterade gelén, och nu tvingas hon vända sig till plast igen för att återställa den naturliga skönheten. Hennes kollega Sergey Lazarev är övertygad om att ”sexualitet beror på självförtroende och inte på implantatens storlek.”.

3. Varje gourmet har sin egen smak

Forskare vid University of Texas har analyserat 345 tusen världslitteraturverk för att ta reda på vilka av de feminina dygderna som särskilt väcker det manliga medvetandet. Som det visade sig ägnar det starkare könet särskild uppmärksamhet åt den kvinnliga midjan. Det följs av höfter, rygg och bröst. Jag undrar vad vetenskapsministrarna skulle säga om Quentin Tarantino, som föredrar fötter och fotleder framför all kvinnlig charm! Regissören döljer inte sina svagheter: i filmen ”Kill Bill” visas en närbild av Uma Thurmans tår i nästan en minut.

4. Individualitet är alltid värdefullt

Och Jennifer Lopez, och Zhanna Friske, och Catherine Zeta-Jones och Monica Bellucci är långt ifrån standarderna 90-60-90, men dessa fantastiska unga damer har upprepade gånger tagits med i listorna över världens första skönheter. ”Deltagande i reklamkampanjer Dolce&Gabbana gav mig en massa pengar, även om avundsjuka människor och oönskade otroligt glattade och hävdade att man med kurvformiga former som min bara kan annonsera kläder för gravida kvinnor, säger Monica..

5. Cinderellas berättelse är verklighet

När skådespelaren Matt Damon gifte sig med servitrisen Luciana Barosso började paparazzi genast diskutera sitt val: en tjej av ett tvivelaktigt yrke, ett icke-Hollywood-utseende och med ett sjuårigt barn från sitt första äktenskap. ”Ja, jag passar inte in i söta starlets och bär M-storlek, men han älskar mig!” – Luciana svarade djärvt journalisternas frågor. Damon själv, som tillskrevs romaner med många filmstjärnor, svarade kort på pressattackerna: kvinnan i hans liv dök äntligen upp bredvid honom.